Colocviile Revistei Transilvania


Pe 28-29 septembrie 2007, la Biblioteca ASTRA si la Facultatea de Litere si Arte din cadrul ULB Sibiu, s-au desfasurat Colocviile Revistei Transilvania, la care invitati din mai toate regiunile tarii au dezbatut problemele cu care ne confruntam: avem sau nu avem literatura?, cu ce autori defilam? Printre invitatii din tara s-au numarat: Daniel Cristea-Enache, Bianca Burta-Cernat, Paul Cernat, Ion Pop, Dan C. Mihailescu, O. Nimigean, Marin Mincu, Bogdan Cretu, Doris Mironescu, Angelo Mitchievici, Claudiu Komartin s.a.

Discutiile au fost moderate de Radu Vancu, iar primul care a luat cuvantul a fost prof. univ. dr. Ion Pop.

im000274.jpg

De asemenea, a fost dezbatuta problema generatiilor, majoritatea criticilor sustinand ca deja sunt intoxicati de folosirea pregnanta a sintagmei “generatia douamiista”, nevazand rostul decenarii generatiilor.

im000276.jpg
Daniel Cristea-Enache si Radu Vancu

im000280.jpg
Marin Mincu, O. Nimigean, Bogdan Cretu

im000275_1.jpg
Andrei Terian si Dragos Varga

im000283.jpg
Dan C. Mihailescu

La final, au fost acordate doua premii:

Premiul pentru Poezie i-a revenit lui O. Nimigean

im000289.jpg

iar Premiul pentru Critica – lui Dan C. Mihailescu

im000293.JPG

15 Responses to Colocviile Revistei Transilvania

 1. Vlad Viski says:

  La Sibiu se mai aduna si ceva lume buna

 2. Vlad Viski says:

  Cel mai tare de acolo a fost, ca de obicei, Dan C. Mihailescu. In orice caz, e foarte bine ca intri de acum in astfel de cercuri. Te vor ajuta mai tarziu… Bafta!

 3. alex radu says:

  nu inteleg de unde stii tu care a fost cel mai tare de acolo din moment ce nici macar nu ai fost prezent. scuteste-ma de patetisme!

 4. Vlad Viski says:

  Pai… ia sa-ti spun eu de unde stiu cine a fost cel mai tare de acolo… Cunosc in detaliu toate numele prezente acolo. Stiu ce inseamna sa ai capacitati oratorice (asa cum are Dan C.) si sa fii extrem de inteligent, dar sa nu te poti exprima (asa ca tine…). In plus, nu e singurul articol citit despre ce s-a intamplat la Colocviile Revistei Transilvania. See you… Nu stiu cine e patetic si cine nu e, dintre noi doi. [cenzurat de Alex Radu]

 5. Vlad Viski says:

  P.S.: Poti sa stergi comentariu de mai devreme, daca esti las!

 6. alex radu says:

  @viski: esti din ce in ce mai banal. vb despre lucruri la care nici n-ai asistat. si, stai linistit, si eu ii stiu pe cei care au fost acolo, nu e nevoie sa-mi spui tu. am cenzurat partea in care iti faci reclama, asa ceva nu se va intampla pe blogul meu, indiferent de persoana care isi face reclama.

 7. Vlad Viski says:

  Hihihi! Chiar iti pierzi simtul umorului… Dra mie imi place. Muuuult….

 8. Vlad Viski says:

  Ludicul si revolta sunt parte obligatorie a vietii noastre. Poate e greu de inteles pentru tine… Insa stiu ca ma consideri superficial. Sunt, pentru ca asa e lumea asta si pentru ca sunt mai uman… Acum nu intelegi, pentru ca nu vezi realitatea de lungimea nasului tau…

 9. metafizic says:

  mdeh. da ce nu va convine cu generratiile bey ?

 10. alex radu says:

  @metafizic: e vorba mai mult de tendinta asta de a decena generatiile, practic de aici porneste totul. oricum, s-a ajuns si in cadrul colocviului la concluzia ca termenul “generatie” e folosit mai mult in scop didactic.

 11. Ale (Aczel) says:

  Viski ai fost ,esti si vei ramane mereu un om care is baga nasul unde nu-i fierbe oala si ca sa afirmi unele lucruri trebuie sa ai o pregatire academica buna iar tu nu ai avuto din moment ce ai sustinut la inceputul anului scolar 2007 intru-unul dintre “extraordinarele ” si nefolositoarele tale discursuri , ca in goga sa nu ne asteptam al o pregatire academica buna…in concluzie iti cam dai cu firma in cap….alex sper sa nu te superi pentru aceasta interventie si multa bafta in continuare

 12. Vlad Viski says:

  @ale (aczel): nu comentez persoanelor care scriu “avuto” in loc de “avut-o”.

 13. Radu Vancu says:

  @Vlad Viski: Dar ai comenta pentru cineva care scrie “nu comentez persoanelor”? 🙂
  @ Alex Radu: Mersi pentru serviciile de publicitate, ma cam indatorezi…

 14. alex radu says:

  @ Radu: stai linistit, important e pana la urma ca a fost reusit colocviul 🙂

 15. Apparently, the duct tape, or any other tape, suffocates the
  wart as it cuts off oxygen and alloww the body’s immune system to kill the wart. As a word of caution you should also never try to manually remove the warts yourself, as that can lead to the virus spreading. There are a wide range of self tanners to choose from at department stores, but why not treat yourself to a spray tan at your nearest tanning salon.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: